← Powrót do postów

3 korzyści, które zyskujesz ze Swayme jako restauracja

Choć niektórzy mogą powiedzieć, że smaczna kuchnia obroni się sama, w dzisiejszym świecie, pełnym możliwości i konkurencji, restauracje muszą stale szukać coraz to skuteczniejszych sposobów na promocję oraz przyciągnięcie nowych klientów. Bez wątpienia marketing dla gastronomii odgrywa kluczową rolę, by wyróżnić się na tle konkurencji i zaistnieć na rynku, który do najłatwiejszych nie należy. Restauracji jest wiele i klient w każdym momencie może zdecydować o wyborze innej. Odpowiednio dobrane narzędzia marketingowe są w stanie przyciągnąć uwagę klientów nowych, a także zbudować bazę lojalnych gości.To m.in. właśnie działania promocyjne sprawiają, że goście wracają do Twojego lokalu z przyjemnością, a także polecają go wśród swoich znajomych. Ten typ marketingu nazywamy marketingiem szeptanym, który uważany jest za jedno z najskuteczniejszych narzędzi promocji. O sile tej nienachalnej rekomendacji najłatwiej jest przekonać się w przestrzeni Internetu. W Swayme marketing szeptany nabiera nowego znaczenia. Wspieramy restauracje, lokalne biznesy oraz umożliwiamy im całkowicie nowy sposób na promocję w social media. Jakie są 3 najważniejsze korzyści, które wyciągniesz ze współpracy z nami?

 

Promocja oparta na autentycznych rekomendacjach

Jedną z największych zalet korzystania z Swayme jest możliwość promocji opartej na autentycznych rekomendacjach użytkowników mediów społecznościowych. Zamiast polegać na tradycyjnych formach reklamy, do promowania swoich usług angażujesz regularnych użytkowników Instagrama oraz osoby, które ich obserwują. Najczęściej są to najbliżsi znajomi, rodzina czy społeczność, która po prostu ufa rekomendacjom tego użytkownika. Taki rodzaj promocji, budujący zaufanie, przyciąga uwagę potencjalnych nowych klientów, ponieważ pochodzi od osób, które już miały pozytywne doświadczenia z restauracją. Co więcej, promocja oparta na autentycznych rekomendacjach pozwala restauracjom dotrzeć do nowych grup odbiorców, które mogłyby być trudne do osiągnięcia za pomocą tradycyjnych narzędzi marketingowych. Dzięki zaangażowaniu w promocję użytkowników Instagrama, restauracje mogą osiągnąć większy zasięg na swoich profilach społecznościowych oraz zbudować silniejsze relacje z potencjalnymi klientami.

 

Zniżki jako narzędzie do przyciągania klientów

Dla restauracji, zniżki i oferty oferowane za pośrednictwem Swayme są zachętą dla nowych klientów do odwiedzenia restauracji, a dla tych, którzy już skorzystali z jej oferty - do ponownych odwiedzin. Użytkownicy, widząc atrakcyjne oferty, skłonni są próbować nowych miejsc lub ponownie odwiedzić ulubioną restaurację. To doskonały i nie tak kosztowny sposób w porównaniu do innych narzędzi promocji, na zwiększenie obrotów i zbudowanie lojalnej bazy klientów.

 

Nowy wymiar marketingu szeptanego

Marketing szeptany odgrywa coraz większą rolę w strategiach promocyjnych firm. Działalność Swayme w pełni wpisuje się w ten trend, umożliwiając restauracjom dotarcie do docelowej grupy klientów poprzez autentyczne rekomendacje i polecenia regularnych użytkowników Instagrama. Użytkownicy korzystający ze Swayme robią to co robili dotychczas, czyli promują na swoich profilach  lokalne biznesy czy kawiarnie - a kto z nas nie lubi podzielić się ze swoimi znajomymi miejscem czy nową ulubioną restauracją, którą dopiero co odkrył w swoim mieście? Dlatego te treści są tak wiarygodne i stanowią siłę marketingu szeptanego online. W ten sposób Twoja restauracja może:

·     budować silną obecność w mediach społecznościowych

·     zdobywać nowych klientów w sposób, który jest bardziej autentyczny oraz przekonujący niż tradycyjne formy reklamy

·     budować relacje z istniejącymi klientami poprzez interakcje oraz specjalne oferty

 

Korzystanie z Swayme otwiera Twojemu biznesowi zupełnie nowe możliwości w zakresie promocji w mediach społecznościowych. Dla restauracji, które pragną wykorzystać potencjał social mediów oraz siły rekomendacji ich użytkowników, Swayme jest nieporównywalnym narzędziem by zwiększyć zainteresowanie ofertą lokalu oraz zaserwować klientom najlepsze kulinarne doświadczenia za nieco niższą cenę.

April 22, 2024
Update cookies preferences